Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Blackberry” Pitera Broderika, koji je 28. avgusta, za sada samo u digitalnom izdanju, objavila izdavačka kuća Erased Tapes.

Album Blackberry je prvi vokalni album ovog američkog kantautora i multiinstrumentaliste, nakon petogodišnje pauze. Snimio ga je sam, u svom stanu u Londonu tokom leta 2019. godine, a na njemu je odsvirao sve instrumente i otpevao vokalne deonice, dok mu se u jednoj numeri priključuju njegova supruga, kantautorka Bridžid Mej Pauer i njen sin.

Piter Broderik se na ovom izdanju bavi različitim temama koje ga okupiraju – od porodičnih i društvenih pitanja, preko tehnologije i brige da li će nas ista spasiti ili upropastiti, do tema koje se tiču prirode i ishrane kao i našeg odnosa sa svetom iznad gradskih, ubranizovanih sredina. Poznat kao umetnik koji ne prihvata žanrovska ograničenja, tako je i na ovom izdanju Broderik zašao u različite zvučne svetove, definišiću ga kao eskperimentalni-sobni (bedroom)-folk-pop album. Tako se na njemu nižu numere u kojima je kombinovao irski folk, klasični kantautorski izraz, kamerni pop, poigravajući se sa različitim zvukovima i zvučnim efektima.

Autorka emisije Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво