Sa beogradskih scena

Slušaćete snimak koncerta koji su flautista Miomir Simonović i pijanistkinja Nataša Mitrović održali 15. decembra 2015. godine u Svečanoj dvorani Skupštine grada. Na programu su bila dela Georga Fridriha Hendla (Sonata za flautu solo u Ef duru), Karla Rajnekea (Sonata za flautu i klavir u E duru, opus 167) i Franca Doplera (Mađarska pastoralna fantazija, opus 26, i Andante i Rondo, opus 25)

Rođen 1965. godine u Leskovcu, Miomir Simonović je diplomirao, a potom i magistrirao flautu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beograd u klasi profesora Tahira Kulenovića. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na republičkim i saveznim takmičenjima, od kojih se posebno izdvajaju: treća nagrada na Dvadeset-trećem Jugoslovenskom takmičenju mladih umetnika održanom Zagrebu, i druga nagrada na konkursu Federacije konzervatorijuma Pariza 1989. godine. Simonović je nastupao na preko pedeset resitala širom Srbije, u Francuskoj i Španiji. Godine 1997. postao je asistent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a od 2003. i vanredni profesor.

Nataša Mitrović je magistrirala klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Mirjane Šuica-Babić, a potom se usavršavala kod renomiranih klavirskih pedagoga u Nemačkoj, Austriji i Češkoj. Kao dobitnica Fulbrajt stipendije nastavila je usavršavanje u Americi, na njujorškom Džulijardu, kao i univerzitetima u Čikagu i Mičigenu. Dobitnica je značajnih umetničkih priznanja u zemlji i inostranstvu, a danas radi kao vanredni profesor na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Urednica emisiji Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво