Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Punisher” Fibi Bridžers, koji je u junu ove godine objavila izdavačka kuća Dead Oceans.

Fibi Bridžers, dvadesetpetogodišnja kantautorka iz Los Anđelesa, pažnju muzičke javnosti i kritike privukla je 2015. kada je objavila singl Killer. Godinu dana kasnije nastupala je kao podrška na turneji Džulijen Bejker, a 2017. objavila je hvaljeni debitantski album, koji ste imali priliku da slušate u ovoj emisiji.

Na najnovijem studijskom izdanju, Bridžersova nastavlja da razvija zvučni svet sa pomenutog debitantskog izdanja. Ona zadržava akustični prizvuk sa jasnim uticajima folk žanra, koji je obogatila zvucima duvačkih i gudačkih instrumenata, melotronom kao i izuzetno svedenom, ali efektnom udaračkom sekcijom.

Glavni adut u kantautorskom izrazu Fibi Bridžers leži u njenoj radoznalosti, odnosno sposobnosti da svakodnevne životne situacije i probleme sa kojima sa suočava istražuje do te mere dok u njima ne otkrije nešto lepo i duhovito. Zatim, pomenute situacije dočarava kroz evokativne slike, anegdote i duhovite,'iščašene' opaske, uspevajući da i u najtužnijim situacijama prikaže nešto komično. I upravo se srž albuma Punisher nalazi u ovoj, kako kritičare navode, nezamislivoj tenziji, onoj kroz koju se konstantno smenjuju ili jukstaponiraju dva potpuno suprotna emotivna stanja i situacije.

Autorka emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво