Festival Proms 2019

Dela engleskih kompozitora Ralfa Vona Vilijamsa, Hjua Vuda i Edvarda Elgara. Simfonijskim orkestrom Bi-Bi-Sija diriguje Endrju Dejvis, dirigent-laureat ovog ansambla. Sudeluje Hor Simfonijskog orkestra Bi-Bi-Sija, a kao solisti nastupaju: sopran Stejsi Tapan i tenor Entoni Gregori koji su debitovali na Promsu, kao i sopran Sara Konoli. Snimak je sa koncerta održanog 29. avgusta u Rojal Albert holu u Londonu.

Ralf Von Vilijams je Fantaziju na temu Tomasa Talisa komponovano 1910. godine. Delo je sa velikim uspehom premijerno izvedeno izvedeno 10. septembra iste godine u Katedrali u Glosteru. 

Kompozicija Scene iz Komusa, opus 6 Hjua Vuda nastala je po tekstu istoimene maskerate Džona Miltona, a koju je ovaj engleski kompozitor pisao za Proms 1965, iste godine kada je delo i premijerno izvedeno. 

Ostvarenje Music Makers, opus 69 Edvard Elgar je komponovao na tekst Ode britanskog pesnika Artura O'Šonesija, a delo je premijerno izvedeno 1. oktobra 1912. godine na Festivalu u Birmingemu, kada je horom i orkestrom dirigovao kompozitor, a kao solistkinja nastupila Mjurijel Foster.

Emisiju uređuje Irina Maksimović Šašić




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво