Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Myopia” danske umetnice Agnes Obel, koji je objavljen 21. februara ove godine za izdavačku kuću Dojče gramofon.

Na ovom albumu Obelova nastavlja da razvija nemački koncept gläserner bürger, započet na njenom prethodnom istoimenom albumu, koji u bukvalnom prevodu znači građanin od stakla. Naime, građanin od stakla je metafora kojom se označava pojava u savremenom društvu gde je pojedinac stalno pod prismotrom – kako države, tako i drugih pojedinaca u svetu virtuelne realnosti.

U odnosu na prethodni album gde je u okviru ovog koncepta istraživala koliko smo opsednuti životima drugih ljudi i do kakvih psihičkih stanja nas ovakva zaokupljenost može dovesti, Obelova se ovog puta bavi pitanjima poverenja i sumnje, odnosno koliko verujemo sebi i svojim instiktima, osećanjima i odlukama, u odnosu na nametnute životne norme i očekivanja drugih.

Agnes Obel na album Myopia ostaje u svetu minimalističkog i kamernog pop zvuka, sa instrumentarijumom koji najveći delom čine klavir i gudački instrumenti uz često udvajanje vokalnih deonica, koje se prepliću, nastupaju istovremeno ili su pratnja glavnoj vokalnoj melodiji.

Autorka emisije Jelena Damjanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво