Džez – Kvartet Noise of Our Time

Snimak koncerta internacionalnog kvarteta Noise of Our Time, održanog 23. avgusta prošle godine na Zalfelden džez festivalu u Austriji.

Noise of Our Time je internacionalna postava koju čine neka od najvećih imena savremenog i fri džeza: saksofonista Ken Vandermark, trubač Nejt Vuli, pijanistkinja Silvi Kurvoazije i bubnjar Tom Rejni. Kako su istakli povodom nastupa na džez festivalu u austrijskom Zalfeldenu, bend je nastao za vreme rezidencijalnih Vandermarkovih nastupa u njujorškom kultnom klubu The Stone, tokom prijatnog druženja četvoro muzičara. Nakon godinu dana, kvartet je ušao u studio i snimio devet kompozicija, te je novi materijal predstavio i uživo na poznatom austrijskom festivalu.

U Zalfeldenu su pretežno izvedene Vandermarkove kompozicije, ali je zvuk grupe podjednako bio obojen i individualnim stilovima svakog od muzičara – pre svega Nejta Vulija i njegovog eksperimentalnog, virtuoznog pristupa trubi. Aranžerska rešenja nisu naklonjena stabilnoj ritmičkoj strukturi u baperskom maniru, već više naginju potpunoj slobodi i fluidnom pristupu ulogama u bendu, koje izmiču strogo džezerskim podelama po sekcijama.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво