Nova diskografija – Violinske sonate Johanesa Bramsa

U emisiji ćemo predstaviti najnoviji album Aline Ibragimove i Sedrika Tibergjena, sa sonatama Johanesa Bramsa koji je krajem avgusta objavila diskografska kuća Hajperion.

Ova rusko-britanska violinistkinja i francuski pijanista upoznali su se još 2005. godine kada su oboje bili uključeni u program Bibisija radija 3 „Umetnik nove generacije". Od tada su nastupali zajedno na scenama širom sveta, izvodeći repertoar koji je obuhvatao dela Mocarta, Šuberta, Betovena, Ravela, Vjerna, Janačeka i Šimanovskog. Za izdavačku kuću Hajperion, već su objavili albume sa delima Šuberta, Vjerna i Franka, kao i seriju od pet albuma sa Mocartovim sonatama za violinu i klavir. Svoje istraživanje standardnog repertoara za violinu nastavili su i ovim najnovijim izdanjem na kojem se nalaze tri sonate Johanesa Bramsa kao i Romansa iz opusa 22 Klare Šuman.

© Giorgia Bertazzi

Ovaj repertoar oni su prvi put predstavili 2018. godine na resitalu u Vigmor holu u Londonu, koji je dobio pozitivne ocene kritike. I studijski snimak ovog programa, naišao je na topao prijem. Tako kritičar magazina Gardijan, ističe da je u prve dve sonate Ibragimova ostavrila „začuđujuće sinusoidnu vokalnu liniju, elegantnu, zvučnu, i na trenutke potresno nežnu. Tibergjen je istovremeno poetičan i autoritativan, posebno u prvom stavu Druge sonate, opus 100 koja zahteva ogroman raspon boje i dinamičkog kontrasta", zaključuje Stiven Pričard.

 

Urednica emisije: Ivana Neimarević.


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво