Festival u Oldborou 2019

Dela Igora Stravinskog (Septet), Olivera Nasena (O Hototogisu!), Torua Takemicua (How Slow the Wind), Bendžamina Britna (Nokturno) i Franca Šuberta (Peta simfonija u Be duru). Kamernim orkestrom Nasen, nastalim u znak sećanja na Olivera Nasena, kompozitora koji je preminuo prošle godine, dirigovao je Rajan Viglsvort. Solisti su bili: Kler But, sopran, Mark Padmor, tenor i Karen Džons, flauta. Snimak je sa koncerta održanog 11. juna u dvorani Snejp Moltings.

Kamerno delo How Slow the Wind Toru Takemicu je komponovao 1991. godine za Japanski festival koji se svake godine održava u Glazgovu. Naziv ovog ostvarenja potiče od istoimene kratke pesme Emili Dikinson, iz 1883. godine.

Kompozicija O Hototogisu! za sopran, flautu i kamerni ansambl Olivera Nasena je poslednja u autorovom opusu, a je premijerno je izvedena 23. juna 2017. godine na festivalu u Oldborou i posvećena sopranu Kler But. Inače, naziv Hototogisu označava malu pticu kukavicu čije se predstave mogu naći u japanskoj poeziji. Nasen je koristio sedam fragmenata iz japanske poezije petnaestog i šesnaestog veka i poverio ih sopranu, dok je flautu dodao kao podršku glasu i namenio joj ulogu ptice.

Emisiju uređuje Irina Maksimović Šašić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво