Sa beogradskih scena

Festival BUNT 6.0 – Sandra Belić i prijatelji

Snimak sa koncerta koji su violončelisti Sandra Belić, Nemanja Stanković i Vuk Ovaskainen, kao i pijanistkinja Ljiljana Vukelja održali 8. novembra 2018. godine u Dvorani Lola u Beogradu

Sandra Belić diplomirala je violončelo sa posebnim pohvalama na Univerzitetu u Beču, a paralelno sa studijama usavršavala se kod Danijela Šafrana, Zigfrida Palma i Borisa Pergamenčikova. Kao solista nastupala je sa orkestrima kao što su Musica viva iz Moskve, Franc List iz Budimpešte, Simfonijskim orkestrom Radio Brisela ali i Gudačkim orkestrom Dušan Skovran, čiji je bila i dugogodišnji solista. Godine 2003. dodeljena joj je nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolji nastup u koncertnoj sezoni Beograda, a 2011. dobila je nagradu za najbolju interpretaciju na Tribini savremene muzike u Beogradu. Sandra Belić je redovni profesor violončela na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Slušaćete Sonatu broj 1 za dva violončela Žozefa Bodena de Boamortijea, Svitu u starom stilu Alfreda Šnitkea, Duet za dva violončela Jozefa Hajdna, potom i prvo izvođenje u Srbiji Adađa za violončelo i klavir Zoltana Kodaja. Do kraja emisije čućete kako su Sandra Belić i Ljiljana Vukelja izvele ostvarenje pod nazivom Pampeana broj 2 opus 21 za violončelo i klavir Alberta Hinastere, koja je inspirisana argentinskim pampasima.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво