Читај ми!

Studio 6 na bis – Septet Silarda Mezeija

Reprodukujemo nastup septeta Silarda Mezeija kojim je 25. septembra 2013. godine otpočeo jesenji deo koncertne sezone 2013/14. u Studiju 6 Radio Beograda.

Repertoar ansambla čine kompozicije Silarda Mezeija, u kojima ovaj muzičar spaja improvizaciju, mađarsku narodnu muziku, ali i tehnike i stilove savremene klasične muzike, poput aleatorike. Septet je nastupao širom Evorpe, a uz violinistu Silarda Mezeija ovom prilikom svirali su i Andrea Berendika na flauti, Bogdan Ranković na saksofonu i bas klarinetu, Branislav Aksin na trobonu, pijanistkinja Marina Džukljev, Ervin Malina na kontrabasu i Ištvan Čik na bubnjevima.

Mezei kao violinista, violista, kontrabasista i kompozitor sa svojim različitim sastavima (od dua do noneta) svira savremenu improvizativnu muziku, uglavnom svoje kompozicije. Kao kompozitora prvenstveno ga interesuje sprega između improvizacije i kompozicije (takođe i aleatorika lutoslavskijevskog tipa i kreativna muzika Entonija Brekstona), džez i narodna muzika. Aktivno se bavi i pozorišnom muzikom.

Koncerti u Studiju 6 Radio Beograda su jedinstven format koji se teško može pronaći na nekom drugom – koncertnom ili nekoncertnom mestu. Saradnjom Trećeg programa Radio Beograda i kanala RTS 3, direktni prenosi ovih događaja pružaju najbolje od oba segmenta radija i televizije – besprekoran ton koji omogućava kontekst studijskog izvođenja i sliku vrhunskog kvaliteta, što publici omogućava da preko TV ekrana otkrije i doživi pozornicu muzičkih eksperimenata i novih mogućnosti.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво