Počelo snimanje "Ranjenog orla"

Snimanje TV serije "Ranjeni orao" po knjizi Milice Jakovljević-Mir Jam, u režiji Zdravka Šotre, produkciji RTS-a i "Košutnjak filma" i u saradnji sa Radio televizijom Republike Srpske, počelo je pre tri dana u Ripnju, rečeno je na konferenciji za novinare.

Šotra, koji je napisao i scenario, rekao je da roman Mir Jam predstavlja "odličan predtekst za pisanje TV serije i da ima sve elemente za scensko izvođenje - logički razvoj radnje i mnogo likova".

Objašnjavajući šta je to što daje aktuelnost radnji iz 1936. godine, on je objasnio da "posle svih užasa kroz koje prolazimo, osećamo potrebu za novim sentimentalizmom, a to je vreme kada se drugačije osećalo".

Režiser je naglasio da, za razliku od većine naših serija i filmova, u "Ranjenom orlu", dominiraju ženski likovi "koji tragaju za ljubavlju i mestu u društvu i pri tome se suočavaju sa okolinom".

Serija će imati 15 epizoda, a planirano je da snimanje traje 100 radnih dana na oko 90 lokacija u Beogradu, Trebinju i na Crnogorskom primorju.

Tumači glavnih uloga su Sloboda Mićalović, Tijana Mladenović, Ivan Bosiljčić, Dragan Nikolić, Vojin Ćetković, Marinko Madžgalj, Nela Mihajlović, Danica Maksimović, Nataša Ninković, Milica Milša, Milan Vasić...

Za scenografiju je zadužen Dejan Anđelković, kostime je uradila Ivanka Krstović, a muziku Željko Joksimović.