Studentski šampionat sveta u Beogradu od 16. do 20. jula

Studentski šampionat sveta u tekvondou biće održan u Beogradu, u Hali sportova, od 16. do 20. jula, uz učešće preko 300 takmičara iz 42 zemlje, saopštili su organizatori tog takmičenja.

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić, koji je i na čcelu organizacionog odbora svetskog univerzitetskog šampionata u tekvondou, istakao je da je "ovo takmičenja divna prilika za proveru naše spremnosti za predstojeću Univerzijadu koja nas očekuje sledeće godine".

"Sa velikim zadovoljstvom mogu da konstatujem da potpuno spremni dočekujemo početak prvenstva", ocenio je Jasnić i izrazio nadu u uspeh naših takmičara.

On je napomenuo da je tekvondo sport sa velikom reputacijom u svetu, ali da je u Srbiji "relativno skoro počeo da se razvija".

Predsednik tehničke komisije Svetske studentske sportske asocijacije za tekvondo Ken Min izjavio je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru da je "impresioniran načinom na koji se odvijaju pripreme za organizaciju prvenstva".

Min je pohvalio sve one koji su dali doprinos uspešnoj promociji takmičenja i dodao da "sve deluje dosta brzo i efikasno".

"Jedan od razloga zbog kojih je ovaj šampionat dodeljen upravo Beogradu je naša velika želja za razvojem ovog sporta u balkanskom regionu. Mislim da će se srpski takmičari vrlo brzo priključiti samom svetskom vrhu u tekvondou", naglasio je Min.

Potpredsednik Tekvondo saveza Srbije Dragan Jović izrazio je očekivanje da će predstojeći šampionat biti "izuzetno kvalitetan" i da će borbe biti "veoma neizvesne".

Jović je rekao da su se naši takmičari intenzivno pripremali protekla dva meseca i dodao da su "sve prognoze njihovog plasmana na šampionatu u ovom trenutku nezahvalne".

Jedan od najvećih aduta reprezentacije Srbije na prvenstvu u Beogradu Bojan Bijelić poručio je da će "naša ekipa, sastavljena od nekoliko iskusnih takmičara i debitanata, pružiti maksim".

Pored Bijelića, u timu Srbije biće: Stojan Mitrović, Ninoslav Babić, Stevan Rašić, Miloš Bundalo, Miloš Lazić, Nenad Tanasić, Vanja Babić, Biljana Stević, Brankica Repanović, Tanja Tanasković, Tamara Gorjup, Marija Todosijević, Olivera Marković,  Andrijana Ćirić i Dragica Munćan.