Pregovori o Beogradu

Predstavnici radikala, narodnjaka i socijalista još jednom su potvrdili doslednost i jedinstvo te koalicije za formiranje vlasti u Beogradu. U koaliciji oko Demokratske stranke veruju da će sastav republičke vlade biti preslikan i na vlast u prestonici.

Radikali, narodnjaci i socijalisti najodlučnije su demantovanli sve glasine i spekulacije o prekrajanju izborne volje građana Beograda i o stvaranju neke nove većine. Te spekulacije su očigledno samo puka želja i plod neuspelih pritisaka onih koji se teško mire sa izbornim neuspehom, navodi se u saopštenju Nove Srbije, posle sastanka na kojem su učestvovali predstavnici tih stranaka. 

Sudeći prema izjavama iz stranke G17 plus, nova vlast u Beogradu mogla bi da se formira i pre 14. jula. Naime, šef poslničkog kluba te stranke u  Skupštini Srbije Suzana Grubješić, rekla je da očekuje da će sastav republičke vlade biti preslikan i na vlast u Beogradu i da će takva koalicija biti formirana i pre konstitutivne sednice gradskog parlamenta.

Šefica poslaničke grupe liste "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je danas da će nakon izbora nove vlade uslediti intenzivniji razgovori o formiranju vlasti u Beogradu.

"Verujem da će u Beogradu biti konstituisana vlast koja će slediti dogovor na republičkom nivou", rekla je Kolundžija novinarima u republičkom parlamentu.

Žarko Obradović, zamenik šefa poslaničke grupe nkoalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije  rekao je novinarima u Skupštini da nije bilo pregovora o formiranju vlasti u Beogradu sa listom "Za evropsku Srbiju".

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka učiniti sve da se "Beograd vrati Beograđanima", što podrazumev spremnost na razgovore sa Demokratskom strankom o funkcionisanju grada i formiranju većine. 

"Što se tiče Skupštine grada daleko smo od partnerstva sa SPS-om iz istog razloga iz kojih smo u ovom trenutku daleko od partnerstva sa Koštunicom ili radikalima, ali smo spremni za dogovor sa DS-om", rekao je Jovanović.

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Beograda zakazana je za 14. jul, a dogovor o formiranju vlasti postigli su radikali, narodnjačka koalicija i socijalisti.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво