Španci pokazali svoju snagu

Fudbalska reprezentacija Španije pobedom nad Rusijom (3:0) plasirala u finale Evropskog prvenstva i prvi put posle 24 godine uspela da veliki indvidualni potencijal pretvori u dobar rezultat na velikom takmičenju.

Poslednji i najteži korak "crvena furija" moraće da napravi u finalu protiv Nemačke, selekcije koja je tri puta u svojoj istoriji osvajala titulu prvaka Evrope.

"Ovaj tim je već ušao u istoriju, ali možemo još bolje. Ponosni smo zbog plasmana u finale u kojem ćemo igrati protiv takve selekcije kao što je Nemačka", izjavio je napadač Fernando Tores.

Španska selekcija već dugi niz godina predstavlja razočarenje za navijače u domovini, pošto je "furija" na svako veliko takmičenje odlazila sa epitetom ekipe koja može da iznenadi, ali su rezultati uvek izostajali.

Španija je poslednji put igrala u finalu Evropskog prvenstva 1984. godine, kada je izgubila od Francuske koju je tada predvodio Mišel Platini, aktuelni predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA).

Reprezentacija Nemačke, sa druge strane, na turnir je došla kao jedan od favorita, a u četvrtfinalu protiv Portugala (3:2) pokazala je da može da se nosi sa najjačim ekipama na kontinentu.

"Španija je mnogo bolji tim od Portugala, igraju nepredvidivo. Španci drže loptu u nogama i teško je preseći njihove napade", kazao je nemački selektor Joakim Lev.

Španija na turniru nije doživela poraz, a jedini remi zabeležili su u četvrtfinalu, kada su protiv Italije trijumfovali posle penala.

"Dugo već nismo osvojili ništa, dok je Nemačka često pobeđivala. Zato mislim da su Nemci favoriti u finalu", rekao je Ćavi Ernandez.

Španija i Nemačka odigrale su do sada sedam mečeva na velikim takmičenjima, a "furija" je pobedila samo jednom. To se dogodilo upravo na EP 1984, kada su Španci stigli do finala. Pobedom nad Nemačkom u finalu turnira Španija bi, prema ocenama navijača i medija, konačno pokazala da se oslodobila epiteta najvećeg razočarenja i donela drugu evropsku titulu u Madrid, koju svi čekaju od 1964. godine.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво