Легенде - Влатко Стефановски

Влатко Стефановски рођен је 1957. године у Прилепу. Почео је да свира гитару са 13 година. У својим касним тинејџерским годинама основао је групу „Леб и сол“ која је постала једно од најважнијих имена у музичкој сцени бивше Југославије. Објавили су 14 албума и постали регионално популарни, али и ван граница некадашње државе.

Од средине деведесетих, Стефановски прави завидну соло каријеру. Снимао је ауторске албуме, али и сарађивао са Мирославом Тадићем на више албума и ти албуми су бацили ново светло на акустичну гитару Влатка Стефановског, његов рад, и његова даља трагања у македонској традиционалној музици. У последњих неколико година свирао је и снимао по целом свету са многим врхунским уметницима као што су Томи Емануел, Стохело Розенберг, Џибони, Јан Акерман и Теодоси Спасов, Стефан Миленковић, Кудси Ергунер, Бојан Зулфикарпашић., Ману Каче, Тони Левин... Влатко је наступао као солиста са бројним џез и симфонијским оркестрима широм света.

Познат је по својој јединственој гитарској техници и специфичном тону. Са својим „Влатко Стефановски Триом" наступао је широм света и свугде добијао овације за врхунско музицирање.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво