Поп-рок азбучник - Алиса

У Београду, 1984. године, основан је поп-рок бенд „Алиса“ у саставу: Мирослав Пиле Живановић (вокал), Предраг Цветковић (бубањ), Александар Кићановић (клавијатура), Зоран Јанчески (гитара) и Марко Главан (бас гитара).

Већ на првом студијском албуму, који је издат 1985. године под називом „Алиса", издвојила се хит песма „Сања", која се месецима налазила на врху скоро свих музичких топ-листа. Албум је продат у преко 100.000 примерака, а бенд је убрзо постао популаран широм земље. Други албум „Да ли си чула песму уморних славуја" објављен је 1987. године за ПГП РТБ. Уследио је трећи албум „Хиљаду тона љубави" (1989), с великим хитом „Кестени", а исте године и наредни албум „Глупо је спавати док свира рокенрол". Након тога, група је 1990. године престала с радом.

Године 2001, после једанаест година паузе, Мирослав Живановић Пиле и Предраг Цветковић обновили су групу, а повратнички, пети албум под називом „Алиса" (познат и као „Бошко Буха") објављен је за ПГП РТС. Након неколико одржаних концерата, група је поново престала с радом 2002. године. Ипак, 2017. године, на наговор колега, пријатеља и публике, Мирослав Живановић Пиле и Предраг Пеђа Цветковић поново су окупили бенд у оригиналном саставу. Током 2018. објавили су нови спот и песму „Пијане ноћи" и снимили песме за шести студијски албум, који је требало да буде објављен 2019. године за ПГП РТС.

У марту 2020. године урађен је спот и за песму „Благо оном ко те не сања", као најава за нови албум бенда, који још чека да буде објављен.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво