Поп-рок азбучник - Прљави инспектор Блажа и Кљунови

Рок бенд основао је 1994. године Игор Блажевић, познатији као „Прљави инспектор Блажа“, у сарадњи са гитаристима Милутином Петровићем и Александром Караџићем, бас гитаристом Дејаном Ресановићем и бубњарем Војином Шурашиновићем. Врло брзо, постали су један од најпопуларнијих клупских бендова у Београду, углавном су изводили хитове југословенске рок музике.

Снимак концерта у КСТ-у објавили су на албуму „Игра рокенрол СР Југославија" 1995. године, на којем су се нашле и песме Блаживећевог бившег бенда „Фискултурно лане". Већ наредне године група издаје први студијски албум „Плагијати и обраде", а 1998.године. Други студијски албум под називом „Секс, дрога, Бодирога" снимају исте године, а трећи у комичном рок жанру „Паре не враћамо", 2002. године. Бенд је објављивао и албуме са наступа уживо: „Шипу га Жобла" (2000) и „Само супермен Србију спашава" (2007).

Традиционални су синглови које објављују пред свако Светско првенство у фудбалу под називом „Alez Jugoslavija"(1998), „Alez 2010" (измењена верзија песме „Alez Jugoslavija" (2010) и „Alez Alez 2018" (трећа верзија песме „Alez Jugoslavija").

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво