Читај ми!

Пут без путовања: Од Лондона до књиге стихова - Човек звани Боб

Вишеструко талентован београдски уметник Бобан Јанковић годинама је градио своју каријеру као продуцент, текстописац, композитор и сниматељ.

Од 1989 до 2003. живео је у Лондону где је радио у врхунским ресторанима, вишеструко награђиваним на светском нивоу. Такође, радио је и у француском ресторану са Мишленовом звездицом чији је власник енглеска и светска глумачка легенда Мајкл Кејн.

Ипак, своју љубав - музику, Бобан никад није запустио. Осим у ресторанима, радио је и у студију са Андрејом Кљаковићем, композитором рок опере „Тесла”. Имао је уговор са издавачким кућама Сони и Лондон рекордс у којима је био ангажован за рад на развоју младих извођача и аутора. По повратку у Србију, сарађивао је са YU групом, Николом Чутурилом, групом Зана и другим музичарима. Доводио је бендове из Енглеске у Београд на снимања. Подржавао је и музички градио нека нова музичка лица, попут групе Етар.

Онда се упустио и у аванутру представљања сопственог музичког израза и интерпретације. Бобан Јанковић је тако постао Човек звани Боб. Његове песме се могу чути на радијским таласима, друштвеним мрежама и музичким каналима.

Одлучио је и да љубитеље писане речи обрадује збирком песама, чије је премијерно представљање организовао швајцарски Радио КРУГ. Промоције су одржане у Градској кући Волксхаус у Цириху и у Литерарној установи града Ст. Галена (LiteraturRaumm). У Београду је књига промовисана у Француском институту културе у Кнез Михајловој улици, као и у установи КЦ Град. Нажалост, корона је прекинула промотивну турнеју и многе промоције су морале да буду отказане. 

Збирка је премијерно представљена у Швајцарској у организацији Радио КРУГ-а. Промоције су одржане у два града Швајцарске , у градској кући Волксхаус у Цириху и у Литерарној установи града Ст. Галена (LiteraturRaumm), док су у Београду одржане у Француском Институту културе у Кнез Михаиловој, као и у установи КЦ Град. Нажалoст, корона је прекинула промо турнеју и многе дестинације су морале бити отказане.

Поред стихова који се заволе на прво читање, књига Бобана Јанковића се може описати и као „осликани емотивни времеплов”. Свака песма у књизи је праћена QR кодом, тако да љубитељи поезије могу да доживе његова дела у више димензија - кроз писану реч, илустрацију и дизајн, као и музику која се може чути учитавањем QR кода.

Крените и ви са нама на занимљиво путовање са Човеком званим Боб. Полазак је из студија Радио Београда 202, тачно у поноћ, а где ћемо све стићи... ко зна. 

Уколико желите да поделите са нама неке мисли о путовању или питате нешто нашег госта - ту је наш добро познат Вајбер и СМС сервис 064-0-202-200. 

Чекамо вас. 

Водитељка: Вања Мијин 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво