Читај ми!

Хоботнице бебама, родитељима - крокодил

Дванаесту годину за редом, 17. новембра обележен је Међународни дан превремено рођених беба.

У Србији се сваке године роди 4.000 претерминских беба, а део њих захтева посебну неонатолошку негу. Она подразумева медицински надзор али и такозвану „нежну негу” - посебно прилагођен амбијент, контакт с родитељима „кожа на кожу” и већ чувене хеклане хоботнице које имају важну функцију у наставку одржавања атмосфере из маминог стомака.
Мали проценат превремено рођених беба остаје са одређеним последицама које се развојном негом и подршком здравственог и социјалног система могу ублажити, а њихов живот бити квалитетнији. Не само деце, него и родитеља који носе трауме, бриге, стрес и све друго, а подршке често мањка. Удружење КРОКОДИЛ покреће програм психолошке подршке родитељима превремено рођене деце и то кроз одржавање групних психотерапија сваког првог петка у месецу почев од 2. децембра у 17 сати у КРОКОДИЛ-овом Центру. О овоме смо разговарали са Миленом Берић из тог удружења, уједно и мајком екстремно рано рођене девојчице.
Од 14 часова слушамо синглове и песме са албума које су објављене на данашњи датум, или оне које подсећају на рођендане музичара. Ту је и пола сата музике из Србије и региона, слушаћемо и приче о познатим песмама, али и оне које су тренутни хит. Пратимо и гужве у саобраћају и друге актуелности. 

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво