Читај ми!

„Али, знаш, ти ћеш да се удаш, шта ће теби било шта одавде?”

Ћеркама (па и синовима) које одрастају у породици у којој љубав није условљена тиме да ли је неко мушко или женско, тешко је да замисле да неки родитељи врше притисак да се сестра одрекне наследства у корист брата, мушког наследника.

Овакав начин правног уређења најближе породице, увелико је присутан и у овим деценијама након што је право наследства омогућено и тој половини популације. Већ око пола године траје кампања Женског удружења колубарског округа (ЖУКО) „Колики је мој део?” током којих се десетине жена охрабрило да подели своју причу о губитку и принудном одрицању од наслеђивања куће, а још толико их се јавило за правну помоћ коју могу да добију од овог удружења. Како млади људи мењају ову ситуацију, када се и њима слично може десити? Удруживање је одговор, а њега нудимо од 13 часова. Из ЖУКО нам у госте долази Катарина Ранковић, и причамо о најупечатљивијим причама које су добили, о томе шта закон предвиђа као заштиту од изопштавања из наслеђивања, који правни термини праве велику разлику, а одговараће и на ваша питања. 

Емисију води Круна Пинтарић.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво