Колико су се променили стандарди лепоте?

Пре неколико дана друштвеним мрежама је почела да кружи фотографија паноа са кандидаткињама за Мис Југославије, из 1969. године. Повела се расправа око тога колико се те мисице разликују од данашњих и како би се данас котирале?

Стандарди лепоте мењају се, то сви знамо, али се чини да су промене последњих деценија брже него икад. Последњих 30 година сведоци смо колико је пластична хирургија променила поглед на лепоту, а последњих десет видимо и утицај друштвених мрежа, фото-шопа и Инстаграм филтера.

У данашњој Летњој башти 202 причали смо са припадницима мало старијих генерација који су нам објаснили како они виде ту промену естетике. Слободан и Елидија Принчевац причали су нам о револуционарним шездесетим годинама прошлога века, док су нам Ана и Душан Варићак приближили седамдесете.

Позивамо и вас да нам пишете и кажете свој став о промени стандарда лепоте, не само код жена већ и код мушкараца.

Такође, у последњем сату овог дела Летње баште, сазнаћете по чему је данашњи датум, 19. август значајан за историју поп и рок музике.

Водитељи: Ивана Весић и Миодраг Стошић

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво