Читај ми!

Ваздух у Србији је презагађен. Шта чинити?

Поново смо у периоду године у ком удишемо прекомерно загађен ваздух.

Опет су већи градови Србије у „црвеним” или „љубичастим” зонама које означавају веома загађен или, чак, опасан ваздух и то свакодневно. Будући да се ради о акутном проблему који, према званичним информацијама, доводи до 3600 прераних смрти годишње, хитно нам је потребно решење. Обратили смо се Регулаторном институту за обновљиву енергију и животну средину (РЕРИ) чији су запослени започели кампању скретања пажње на опасан ваздух у Београду. Овај проблем тиче се целе Србије, а загађење се јавља из различитих разлога. Између осталог, због грејања на чврста горива, издувних гасова из дотрајалих аутомобила, мањка зеленила и индустрије. У вези са индустријом, разговарали смо и са грађанима Бора који се са овим проблемом муче годинама.

У наставку се бавимо пријатнијим темама. Помињемо различите новости, „Приче о песмама” и догађаје из света музике који су се одиграли на данашњи дан. Са београдских улица јавља се Вања Мијин.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво