Какви су градови по мери жена?

Родно одговорно урбано планирање временом је показало да даје најбоље резултате при планирању једног града у архитектонском смислу.

Управо овај принцип је допринео томе да Беч постане град који се сматра најподеснијим за живот. Ширина тротоара, број паркинг места у новим насељима, количина зеленила и број игралишта, клупа, јавних чесми и тоалета, квалитет осветљења, рампе за колица... Све ово спада у важна питања са којима у нашој земљи свакодневно имамо проблем, поготово у новим насељима. 

Из ових разлога, женско архитектонско друштво „ЖАД” почело је сарадњу са Агенцијом за родну равноправност и оснаживање жена - UN Wоmеn Србија, на пројекту „Градове грађанкама - Родно-одговорно урбано планирање”. Циљ пројекта је анализа домаће праксе урбаног планирања из родне перспективе, на основу које ће бити израђен водич за планере и грађане за ко-креацију родно-осетљивих градова и јавних простора доступних свима. 

Наша гошћа је архитекта Милена Зиндовић, чланица Удружења. 

У наставку емисије се окрећемо уметности, музици пре свега. Помињемо „Приче о песмама”, новости са врхова светских топ листа као и догађаје из света музике који су везани за данашњи датум. Тако помињемо Шаде, Марка Болана и Исака Хајеса.

Са уских тротоара Београда, пред крај емисије, јавља се Милица Ђилас.

Водитељ Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво