Значај малих произвођача хране током пандемије

Током ванредног стања, такозвани, мали произвођачи прехрамбених производа били су од изузетног значаја.

Осим тога што су храну доносили на кућну адресу, омогућили да пијаца ипак постоји - али на један другачији online начин, они су такође доказали како у невољи може да се осамостали. Доказали су да могу да функционишу и без зелених пијаца и продавница у оквиру којих иначе пласирају своје производе. За ово је била пресудна група на Фејсбуку која је обезбедила комуникацију између купаца и произвођача. Администратори групе, као и многи оглашивачи, бесплатно су саветовали купце о томе где чега има, које су алтернативе за поједине артикле и слично. Због изузетног значаја овакве заједнице током епидемије, отвара се нова платформа, односно, веб сајт који ће све ово подићи на виши ниво. О томе разговарамо са оснивачима групе „Мали произвођачи хране у Србији” и „Ручак за 200 динара”.

У наставку се бавимо и другачијим темама. Слушамо „Приче о песмама” као и приче које се крију иза песама и обележавају данашњи датум. Тако ћемо слушати Елтона Џона, Морисија, Робија Вилијамса и Дајану Рос.
Са београдских улица се јавља Милица Ђилас. 

Водитељ Ружица Врховац
репортер Милица Ђилас

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво