Прави ћирилички фонт – коначно!

У уторак је представљен Ареал РНИДС, ново ћириличко писмо које се састоји од четири фонта, а чију израду је омогућила Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) у сарадњи са удружењем Типометар.

Ауторка фонтова је професорка Факултета примењених уметности Оливера Стојадиновић, а фонтове је могуће бесплатно преузети са сајта РНИДС-а (ускоро и сајта Типометар). Чућете шта је све било потребно да би се правилно, прецизно и ефикасно направио овакав функционалан фонт и за веб и штампану форму, како су студенти и доценти Факултета примењених уметности вредно радили на њему, и шта нам сада овај нови фонт омогућава.

У наставку, бавимо се и другим стварима. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да предложи које манифестације широм Србије можете да посетите. Ту су и музичке теме којима подсећамо на приче иза песама, славимо рођендан Дарка Рундека и албума „Позитивна географија” Бајаге и инструктора, а ту је и пола сата резервисаних само за нумере из Србије и региона.

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво