Обрати пажњу!

Пси и људи нису увек у најбољим односима, али то можемо да променимо ако боље разумемо како комуницирати са животињама.

С времена на време растуже нас вести о нападима и уједима паса, где може доћи и до најгорег - озбиљних или фаталних повреда, а после и осветољубивог понашања грађана према готово свим псима на које наиђу. Наводна решења оваквих ситуација иду до екстремних мишљења; „псима није место у граду”, „то су звери и не треба им никада веровати”, па и мишљења да „пси никад не нападају, већ се бране”. Истина је наравно негде између, али треба знати и делити окружење са другим врстама, сем људске. Како се понашати ако се плашимо паса, ако нас уједе, и ко више уједа - мали пси или „крволочни пит булови”? Како да васпитамо псе, а у том смислу и себе и своју децу?

О овоме прича искусан ветеринар и специјалиста хирургије Николета Костић Новак, а сазнаћете и какав је то Плави пас и чему служи.  

Обраћамо пажњу и на почетак пролећа, време када се „буде” покрети горана, али и - рокенрол. На данашњи датум пре 42 године објављен је „Let there be rock”, четврти студијски албум групе AC/DC. У наставку емисије предлажемо културне догађаје које можете посетити ових дана, а о научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Бранислав Трајковић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво