Визија

У Београду је отворена изложба Завода за заштиту споменика културе града Београда у Галерији Народне банке Србије, под називом „Модерна Београда – архитектонска баштина престонице”.

У питању је необично значајна поставка која се реализује у години европског културног наслеђа и представља централни део програма Завода за заштиту споменика културе града Београда у оквиру манифестације Дани европске баштине, 2018. године у Београду, који ће бити отворени овом изложбом. О детаљима разговарамо са нашом данашњом гошћом Бојаном Ибрајтер Газибара, која је историчарка уметности и виши стручни сарадник Завода.Два велика и значајна културна догађаја данас почињу у Београду: 57. Октобарски салон и 52. Битеф.

Галерије Културног Центра Београда - Подроом, Ликовна, Артгет; Галерија Српске академије наука и уметности, зграда Музеја града Београда, У10 галерија и Ремонт галерија, биће места одржавања Октобарског салона до 28. октобра, под називом „Лепота какофоније”. Уметнички директори су Гунар Кваран и Данијел Кваран, а детаље доноси Дејана Јочовић.

Битеф је још јуче имао свој пролог у Центру „Сава”, где је два пута одиграна представа „Одило. Затамњење. Ораторијум” Петера Млакара и Драгана Живадинова, у којем се аутори разрачунавају са словеначким фашизмом, кроз лик Одила Глобочника, Словенца који је био један од најближих Хитлерових сарадника, а којег се данас у Словенији нико не сећа. Званични почетак Фестивала је вечерас, у Југословенском драмском позоришту, где наступа Колектив „Енциклопедија речи” из Париза, са „Свитом бр 3, Европа” Жориса Лакоста. О представи говори Иван Меденица, уметнички директор Битефа. 

Кроз емисију води Петар Протић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво