Повишен тон

Министарство здравља Републике Србије и Привредна комора Србије потписали су Споразум о сарадњи, и тиме обележили званичан почетак националне кампање „Тежи равнотежи“ која је замишљена као подршка Националном програму за борбу против гојазности.

Циљ кампање је да на занимљив начин информише и едукује грађане о важности усвајања здравих стилова живота, балансиране исхране и редовне физичке активности у циљу превенције гојазности.

Истраживања показују да ће се са проблемом гојазности око 2025. године суочити чак 50 одсто нашег становништва. Гојазност није само лични већ и друштвени, развојни и економски проблем који здравствене системе свих земаља света кошта приближно 54 милијарде долара годишње. Да ли националним кампањама и програмима за борбу против гојазности лечимо само последице или можемо да утичемо и на узроке проблема, посебно када су у питању деца у „Повишеном тону" разговарамо са проф. др Владимиром Ђукићем, државним секретаром у Министарству здравља Републике Србије и Вељком Јовановићем, директором Сектора за пољопривреду Привредне коморе Србије.

Етнофест је world music фестивал који је први пут одржан 2004. године на Палићу и у Суботици и од тада до данас организатори су угостили многа позната регионална имена а посетиоци слушали музику са свих меридијана. О концепту и програму овогодишњег фестивала разговарамо у другом сату емисије.

Рубриком „Датум, време, место" данас честитамо рођендан глумици Никол Мери Кидман.

Уредник и водитељ: Ивана Весић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво