Ars, Artifex

Никита Миливојевић, оснивач и директор Шекспир фестивала у Чортановцима, представиће у данашњој емисији две од пет учесница програма; у четвртак, 28. јуна, свечаност у новосадском Српском народном позоришту отвара Загребачко казалиште младих са Шекспировим „Титом Андроником”, док ће дан касније, у Вили Станковић, бити упризорено несвакидашње суђење Хамлету, Гертруди и Офелији, због убиства Полонија. Концепт и редитељ стижу из Швајцарске, али учесници су домаћи.

Ниш Арт Фондација у Кући легата у Београду представља најбоље радове 46 аутора са 12. националног конкурса за младе уметнике, на који се пријавило 530 учесника. Награђени су Тара Родић, Александар Паунковић и Вељко Вучковић, а остатак приче доноси Јована Зец.

Шпанска драма „Продаће и кишу” и кипарски филм „Дечак на мосту” отвориће овогодишњи фестивал европског филма у Нишу, који се одржава од 20. до 23. јуна у Официрском дому. Биће приказано осам филмова из исто толико европских земаља, а детаље доноси Јелена Кнежевић.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво