Ars, Artifex

Златни печат Југословенске кинотеке, Фестивал „Седам величанствених” у Комбанк дворани, награда „Геопоетици” од стране Удружења издавача Уједињеног Kраљевства и Лондонског сајма књига за изузетност у превођењу

Данас, на 69. рођендан Kинотеке, уручен је Златни печат ове институције глумцима Мирјани Kарановић и Богдану Диклићу, за допринос српској кинематографији. Уметницима који су својим улогама обележили југословенски и српски филм и у току вишедеценијске каријере добијали признања у земљи и иностранству, признања су уручена на свечаности поводом Дана Kинотеке. Извештај доноси Јелена Kнежевић. Свој 69. рођендан Kинотека ће обележити и Фестивалом нитратног филма, који почиње вечерас и један је од најексклузивнијих у свету, а ове године ће имати 20. јубиларно издање.
Издавачка кућа Геопоетика добила је на Сајму књига у Лондону међународну награду за изврсност - за едицију Српска проза у преводу. У оквиру едиције до сада је на енглеском језику објављено 30 наслова - романа и кратких прича савремених писаца које је уреднички тим Геопоетике десетак година уназад бирао међу књигама свих српских издавача, о чему сазнајемо из рубрике Светлане Младеновић.

После више месеци неизвесности, пошто је Центар Сава ускратио гостопримство Фестивалу европског дугометражног документарног филма, стигло је спасоносно решење: 14. издање овог значајног фестивала одржаће се у Комбанк дворани, бившем Дому Синдиката, од осмог до 14 јуна. Као и претходних година, сваке вечери ће бити одржана по једна пројекција, после чега ће уследити разговор публике са ауторима. Програм фестивала, као и пратеће манифестације, најавиће Светлана Младеновић. 

Kроз емисију води Јелена Kнежевић.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво