Индекс

Студије будућности и драмски текстови младих

Београдска отворена школа отворила је конкурс за свој главни образовни програм Студије будућности.

У питању је низ врло практичних едукативних истраживачких метода у трајању од годину дана при чему се студенти упознају са изазовима пред којима се налази савремени свет. Све то кроз панел дискусије, предавања, радионице, Skype конференције и неформална дружења, а детаље сазнајемо од Данијеле Грубнић испред БОШ-а.

Афирмација драмских текстова нових генерација омладине је од пресудног значаја за виталност и квалитет будуће позоришне сцене. Не чекајући да неко „извуче” из фиоке текстове младих аутора/ки Културни центар Барака организује други по реду Програм „Дрма драма” који се спроводи кроз јавно читање и снимање драма пред публиком. Овога пута, 8. јуна, биће изведена драма „Шуге" Магдалене Крижак, а о томе разговарамо са самом ауторком, композиторком Кристином Јовановић и уредницом КЦ Барака Невеном Салетовић.

Зорица Чадановић најавиће занимљив музички викенд у Барутани. Најпре 7. јуна „Black coffee” се враћа у Београд, а сећамо се да су протекле године оставили много позитивних емоција и коментара, при чему овај састав ужива поштовање целе светске електронске сцене. Потом, 8. јуна, у Београд долазе Hernan Cattaneo и Nick Warren, два велика имена светске прогресив сцене, за које можемо рећи да су водећи извођачи у глобалном aндергрaунду, при чему Cattaneo наступа већ три деценије.

Са вама је Петар Протић.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво