Индекс

Програм Покрени се за науку

Млади научници поново су у прилици да кроз значајне видове подршке наставе своја истраживања у Србији.

14 младих научника и научница добило је прилику, путем програма „Покрени се за науку” да својим научним истраживањима у области медицинских наука, фармације, биологије, хемије, као и мултидисциплинарним истраживањима у овим областима, допринесе повезивању науке и привреде и тиме омогуће бржи економски развој Србије базиран на иновацијама, али и да своја научна истраживања наставе да реализују у Србији. У том контексту, дат је снажан подстрек за креирање иновационог екосистема у Србији кроз повезивање науке и привреде и подстицај младим научницима и научницама да наставе своје научне каријере у Србији.

А након два циклуса програма #ПокрениНауку кроз конкурс ИСТРАЖИ. ПРОМЕНИ. препознато је да је неопходно подржати науку и кроз подизање капацитета научних установа, како би млади научници имали боље услове да наставе да остварују запажене научне резултате и тако доприносе општем развоју науке. Због тога ћемо поменути и нови конкурс ОПРЕМИ. ПРИМЕНИ. Идеја је да се унапређују постојећи услови рада у научним установама у Србији, о чему разговарамо са Аном Ђорђевић.

У уторак ће, у резиденцији немачког амбасадора у Београду, бити одржана свечана додела стипендија новој генерацији ДААД- стипендиста, и то је још једна тема емисије.

Са вама је Петар Протић.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво