Повишен тон

Crowdfunding, у преводу “финансирање путем гомиле” је алтернативни начин финансирања пројеката и идеја, који у свету постоји већ око 20 година (Kickstarter, Indiegogo и друге платформе).

Уметници, занатлије и људи са неким талентом и идејама које могу да побољшају живот у посредној и непосредној околини, широм света већ увелико активирају кампање на овим платформама. Иако су путем потписаних или анонимних донација тако чак покретане и мале компаније, завршавани уметнички пројекти, филмови или албуми, ми ћемо се бавити непрофитном страном са хуманитарним циљем. У Србији, један од оваквих примера финансирања догодио се у време поплава 2014. године, када су локалне самоуправе са мало пара у свом буџету успеле кроз донације да обнове много тога. Фондација Catalyst Balkans лансирала је Donacije.rs - домаћу crowdfunding платформу за непрофитне пројекте. Како ово помаже у филантропији, имају ли људи поверења у иницијативе своје заједнице и у чему је разлика између остављања ситниша у наменској кутији док чекамо ред у пошти и пажљиво смишљеног начина да активно на боље мењамо ствари око нас? О томе причамо са Сањом Ћопић, администраторком платформе Donacije.rs, Милошем Јанковићем, менаџером комуникација фондације Catalyst Balkans и Јованом Симићем, хуманитарцем из фондације „Заједно за живот".

Почев од данашњег датума 1949. године, радијска емисија „Весело вече" је деценијама била једна од најслушанијих у тадашњој Југославији. Овој најдуговечнијој хумористичној радијској забави посвећујемо данашње издање рубрике „Датум, време, место".

У другом сату емисије причаћемо и о предстојећем Међународном сајму књига у Новом Саду.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво