Ансамбл The Harp Consort

Када је 1994. године Ендрју Лоренс-Кинг одлучио да оснује ансамбл The Harp Consort, узор му је био истоимени састав из 17. века који је деловао на двору енглеског краља Чарлса I.

Данас The Harp Consort и Ендрју Лоренс-Кинг јесу не само једни од најистакнутијих, него и најоригиналнијих извођача у свету ране музике. Ови британски уметници којима је посвећена данашња емисија, се од других ансамбала сличне оријентације разликују пре свега по великој импровизаторској вештини због које су њихова извођења посебно узбудљива.

У рубрици Антикоскоп говоримо о првој опери написаној и изведеној у Новом свету, односно у шпанским колонијама у Америци, La purpura de la Rosa (Ружина крв), Томаса де Торехона и Веласка, компонованој по либрету чувеног књижевника златног доба Шпаније, Педра Калдерона де ла Барке.

Аутор емисије је Бојана Жижић.

Антикотека Антикотека

Autor:
Бојана Жижић

Антикотека (недељом, 16.00-17.00) води слушаоце у свет ране музике и прати делатност уметника специјализованих за ову област који свирају на инструментима из епохе или њиховим копијама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво