Читај ми!

Еколошки магазин

Златна маст

 

 

Сакупљачи секундарних сировина пале каблове и продају бакар. Истина, паљени бакар има нешто нижу цену, али зато нема никаквих трошкова. То раде на отвореном, на стотинама локација широм Србије, изазивајући бес грађана, а не схватајући да највише трују себе. Могуће решење су машине за рециклажу доступне сакупљачима, али и строга забрана откупљивања паљеног бакра. Одржана је панел дискусија на којој су први пут били представници свих страна заинтересованих за ову тему.

Каменолом Градина могао би да буде отворен на петнаест метара од првих кућа у селу Косјерић. То, наравно, није по закону, али није ни препрека. Протести мештана пригушују се тужбама, срачунатим на исцрпљивање - временско, а посебно финансијско.

У Галерији Природњачког музеја на Калемегдану отворена је изложба Хиландарски медицински кодекс и српска средњовековна медицина. Кодекс је јединствен зборник сачуваних медицинских и фармаколошких списа, прво писано дело које садржи ботаничку терминологију, од великог значаја не само за српску, већ и за европску баштину.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво