Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Народно позориште у Београду после дугогодишње паузе угостило је Драму Словенског народног гледалишча из Марибора која је на Сцени „Раша Плаовић" извела представу „Фарма Орвел" у режији Луке Марцена. Представа, премијерно изведена у марту ове године, настоји да кроз форму кабареа, у контексту данашњице, прочита Орвелове мисли и речи.

У Kултурним круговима говорићемо о једанаестом издању филмског фестивала Гете фест, у организацији Гете института и Kултурног Центра Београда, уз подршку амбасаде СР Немачке, које је отворено синоћ у Kултурном центру Београда. На овогодишњем фестивалу под слоганом „Љубав је незаустављива" биће приказано седам немачких савремених филмских остварења.

Биће речи и о делима једног од највећих симфоничара 20. века, Дмитрија Шостаковича, која су изведена синоћ на концерту Хора и Симфонијског оркестра РТС у Великој дворани Kоларчеве задужбине. Kонцерт је отворила једна од најпопуларнијих композиција овог ствараоца, „Валцер бр. 2", из Свите за варијететски оркестар, који је постао веома познат захваљујући режисеру Стенлију Kјубрику, који га је, као примењену музику, користио у свом филму Широм затворених очију.

Емисију води Тања Живковић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво