Читај ми!

Преглед музичке недеље

За данашње издање емисије Арс сонора Музичка редакција РБ2 пратила је неколико концерата у Београду и промоцију једног компакт-диска.

Чућемо како су протекли концерти чувеног гитаристе Ала ди Меоле, Дивне Љубојевић и ансамбла „Мелоди", те Београдске филхармоније. У Етнографском музеју представљен је компакт-диск „Од злата јабука - Свирала у музичкој традицији Србије", у издању ПГП РТС-а и Радио Београда 2. Уредница је Горица Пилиповић.

Ал ди Меола, који је наступио 24. новембра у МТС дворани, легендарно је име гитаристичке музике у области фузије жанрова и музике света.

Исте вечери у дворани Коларчеве задужбине Дивна Љубојевић и њен ансамбл „Мелоди" обележили су три деценије постојања, а гости на њиховом концерту били су чланови мушког вокалног ансамбла „Св. Јефрем" из Будимпеште, који од 2002. године на свом репертоару негује грчку, руску и мађарску византијску музику, под руководством оснивача и диригента Тамаша Бубна.

Наредног дана, Београдска филхармонија одржала је свој редовни концерт, а под насловом „Барселона" изведена су дела инспирисана шпанским мелосом. Гост Филхармоније био је млади руски пијаниста Андреј Гугњин.

На компакт-диску „Од злата јабука - Свирала у музичкој традицији Србије" забележени су снимци народних уметника, добитника награде за најизворније музицирање „Од злата јабука" на Сабору фрулаша у Прислоници.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво