Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији Културни кругови пратимо дешавања на 28. Фестивалу ауторског филма у Београду, као и научни скуп „Сећање на академика Васу Чубриловића" у Српској академији наука и уметности.

Осврнућемо се на представу „Галеб" Антона Павловича Чехова, у режији Милана Нешковића, која је премијерно изведена на Дан Народног позоришта у Сомбору и којом је овај театар обележио 140 година успешног рада.

Биће речи и о традиционалном јесењем Градском сајму књига, који је у Културном центру „Град" окупио бројне, условно речено, мање издавачке куће. Завирили смо у њихову издавачку продукцију и проверили шта је од наслова привукло највећу пажњу читалаца.

У организацији Историјског архива Шумадије, Народне библиотеке „Вук Караџић" из Крагујевца и лесковачког Народног музеја, отворена је изложба „Папир говори - Новац Србије и Југославије 1887-1996" аутора Небојше Димитријевића. Изложба приказује папирни новац Србије и Југославије који се чува у Нумизматичкој збирци Народног музеја у Лесковцу. Симболиком приказа на изложеном новцу могуће је пратити историјски развој и политичке промене на територији Србије.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво