Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови" извештавамо из Народне библиотеке Србије са научног скупа „Поезија Саше Радојчића". Песнику, критичару, редовном професор и преводиоцу Саши Радојчић прошле године је припала награда „Десанке Максимовић" за укупан допринос поезији, јер „је он песник је који аутентичним опусом успешно синтетизовао филозофска знања, свеопшту ерудицију и једноставност песничког израза", како је тада подвукао жири. Скуп о поезији Саше Радојчића организују Задужбина „Десанка Максимовић", Институт за књижевност и уметност и Народна библиотека Србије.

Биће речи и о књизи „Неодољива тешкоћа постојања - Српска књижевност на Косову и Метохији 2000-2020" приређивача Александра Дунђерина. Ова антологија прилика је да се шира јавност упозна са до сада непримећеном разноврсношћу и богатством савремене књижевности на Косову и Метохији, али и да сузбије неке предрасуде и стереотипе о књижевности писаној на српском језику и да покаже како она, и на тематском и на формалном плану, поседује аутентичност и самосвојност, и представља оригиналан допринос укупној националној литератури.

Пратили смо и завршницу 26. Фестивала кореографских минијатура који је, у организацији Удружења балетских уметника Србије, одржан под слоганом „Изволите и хвала", а представићемо и овогодишњи Бијенале „Ликовна јесен" који је у току на северозападу Бачке, у организацији Културног центра „Лаза Костић" у Сомбору.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво