Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У Дому омладине Београда данас почиње осми по реду Фестивал независног америчког филма ,,IndieBelgrade 2022", који ће трајати до 13. новембра уз програме у Нишу и Новом Саду. Поред уобичајеног представљања атрактивног погледа на савремену северноамеричку независну филмску сцену, Дом омладине Београда, као организатор фестивала, наставља са започетим развојем едукативног, теоријско-критичког, као и музичког програма, а све у оквирима теме независног филма и независне уметности уопште.

Пажњу посвећујемо и Луки Димићу, прваку Балета у Ђеру, у Мађарској, који је овогодишњи лауреат награде „Веруј у себе", коју додељују Београдски фестивал игре и Ерсте банка, и која је уручена синоћ у Националној фондацији за игру у Београду.

У Културним круговима говорићемо и о изложби Радоша Антонијевића насловљену „Венецији, с љубављу", која је синоћ отворена у крагујевачком простору ,,Галерије РИМА". Вајар, професор и декан Факултета ликовних уметности у Београду, представља пројекте осмишљене наменски за четири издања Венецијанског бијенала, Косовски циклус - 101 година после (2015), На своме месту стајати (2017), О користи и штети историје за живот (2019) и Достојни среће (2022).

Француски теолог Жан-Франсоа Колосимо одржао је синоћ у Народној библиотеци Србије предавање праћено отвореним разговором о теми „Савремено стање православља". Жан-Франсоа Колосимо је угледни француски православни теолог, историчар, издавач, есејиста. Колосимо је дошао у Србију на позив Француског института који његово гостовање организује у сарадњи са Институтом за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду и Народном библиотеком Србије.

Емисију води Тања Живковић.

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво