Читај ми!

Дневни магазин културе

Из данашње емисије издвајамо:

 

Изложба ,,Лубарда - једна прича" отворена је синоћ у Галерији савремене уметности у Нишу. После изложбе у Београду, у Дому Војске Србије, на овај начин се и у Нишу обележава 115 година од рођења славног сликара. 

У данашњoј емисији ћемо пратити и наставак трибинског програма „Преводим, дакле, (не) постојим", на коме је синоћ одржана трибина посвећена једном од најутицајнијих писаца двадесетог века - Џону Роналду Руелу Толкину, a у организацији Удружења књижевних преводилаца Србије. 

 

Чућемо и критички осврт Александра Милосављевића на премијерно изведену представу „Карактери" у Шабачком позоришту. Представа је настала пo мотивима Теофрастових „Карактера", а режирала ју је Миа Кнежевић. 

Говорићемо и о овогодишњој продукцији Издавачке куће „Партизанска књига" уочи предстојећег Међународног београдског сајма књига.

Емисију води Тања Живковић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво