Читај ми!

Кофи Ањидохо

Гост емисије Клуб 2 је песник из Гане, Кофи Ањидохо 38.добитник међународне награде "Златни кључ" Смедерева на фестивалу Смедеревска песничка јесен.

 

Кофи Ајиходо (1947.) припада новијој струји књижевности Гане. Плодан је писац, критичар, есејиста, управник позоришта, директор школе за уметност перформанса, универзитетски професор књижевности. Ањиидохо је ипак најпознатији као песник.
Докторирао је на Универзитету Тексас, Остин, САД. Добитник је почасног доктората у Глазгову, Велика Британија. Члан је многих удружења за проучавање афричке уметности и добитник важних међународних награда и признања.
Међу његовим збиркама песама издвајају се : "Елегија Револуцији", "Жетва наших снова", "Земаљско дете","Похвална песма за Земљу: Песме наде, љубави и бриге" и других.

У емисији Клуб 2  чућете разговор са лауреатом фестивала Смедервска песничка јесен, Кофи Ањидохом. Са њим је разговарала Драгана Ковачевић.

У суботу 15. октобра 2022. у 19 часова из Задужбине Илије Милосављевића Коларца, у  програмском циклусу "Поезија уживо !" Радио Београда 2 (пета сезона), можете чути у директном преносу песника, Кофија Ањидоха.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво