Читај ми!

Декларација о Косову

Део опозиције ставио је потпис на Декларацију о Косову: Траже реинтеграцију у уставно-правни поредак Србије.

 

Наша идеја је реинтеграција КиМ у уставно-правни поредак Републике Србије, заједничка је порука представника опозиционих партија у српском парламенту коју су упутили из Београда. Ову поруку су преточили и у Декларацију коју су на конференцији потписали представници Двери, Заветника, Новог ДСС-а, ПОКС-а и Народне странке а којом су, како кажу, „стали заједно у одбрану КиМ".

Неприхватљиви су предлози о подели и размени територија, одрицању од Косова и Метохије, предаји дела или целе територије, чланства „Косова" у Уједињеним нацијама, други који на било који начин угрожавају целовитост покрајине у саставу Републике Србије. Нико нема ни право ни легитимитет да потписује било какве међународно обавезујуће документе супротне Уставу Србије.

Спремни смо за отварање дијалога са представницима косовских Албанаца о изградњи поретка владавине права за све етничке заједнице и све грађане и начинима на који ће се уставно-правна реинтеграција обавити на заједничку будућност, наводи се у декларацији коју је прочитао Бећковић.

Као и увек, део јавности је декларацију разумео као јединствен покушај решења најважнијег националног питања, док је иста у неким круговима схваћена као озбиљан позив на узбуну.
Златоуста декларација, опасне последице - наслов је из Политике (лични став новинара Бошка Јакшића).

Шта садржи декларација, коме је намењена и зашто је узнемирила део јавности ?

Говоре : проф. Милош Ковић и Милица Ђурђевић Стаменковски.


Ауторка емисије је Душанка Петровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво