Читај ми!

Борис Гргуровић

Гост емисије је драмски писац Борис Гргуровић.

 

 

Борис Гргуровић припада млађој генерацији драмских писаца. Његово име се све чешће помиње у контексту популарних телевизијских серија које пратимо последњих година, а на овогодишњем Сарајевском филмском фестивалу премијерно је представљен филм „Јездеца", прво дугометражно остварење које потписује као сценариста.

Гргуровић је тренутно запослен у продукцијској кући Iervolino Studios, где ради као сценариста кратких анимираних филмова и као сарадник у настави на мастер студијама ТВ серије: креативни процес на Факултету за медије и комуникације.

У недељи у којој је одржан 12. ФЕДИС (Фестивал драма и серија), у емисији У првих пет биће речи о телевизијским трендовима, квалитету домаћих телевизијских остварења и будућности биоскопа. Са Гргуровићем ћемо разговарати и о филмовима, серијама и књигама које су формирале његов укус и утицале на уметнички израз.

Од културних догађаја недеље издвајамо 31. Међународну трибину композитора, премијеру опере „Деца" у Народном позоришту у Београду и отварање изложбе „Свиђа ми се да ти буде непријатно" Дарије С. Радаковић у НГВУ.

У емисији ћемо говорити и о бројним догађајима из области стрипа који су одржани ове седмице у Београду, а посебну пажњу посветићемо причи о Иви Андрићу, који је рођен на данашњи дан пре 130 година.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво