Читај ми!

Пропаст локалних телевизија

Локални медији полако, али сигурно нестају.

 

Све што је у Београду проблематично, на локалном нивоу је вишеструко горе. Притисци са којима се новинари „на локалу" срећу много су већи, пројектно суфинансирање није довољно, а приватизација је у многим случајевима погубна.

Главне информације грађани добијају од медија са националним фреквенцијама, али локални медији би требало да то даље кристалишу и прилагођавају грађанима округа. Вести о изложбама, представама, концертима, догађањима у малим градовима преносе се као у давна времена - говоркањима.

Преко потребне локалне телевизије на ивици су опстанка. Могу ли се оне спасити? Са чиме се суочавају локални медији? Који су механизми притисака на њих и који градови у Србији највише трпе изостанак локалног информисања?

О томе у емисији Речено и прећутано говоре проф. др Александра Крстић, професорка телевизијског новинарства на Факултету политичких наука и Тамара Филиповић Стевановић, генерална секретарка Независног удружења новинара Србије. Чућемо и причу Тихомира Павловића, дугогодишњег новинара некадашње Радио телевизије Зајечар.

Уређује и води Аријана Хандан.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво