Читај ми!

Милчо Манчевски, филм „Врба”

Након неколико пројекција на ФЕСТ-у пре две године, као и у Лесковцу на фестивалу LIFFE, у недељу вече је у Дворани културног центра Београда одржана београдска биоскопска премијера филма „Врба” редитеља Милча Манчевског.

 

Филм је триптих који прати причу о трима женама које морају да се боре са контролом над својим телом, традицијом, оданошћу, трудноћом и усвајањем. Три горке приче, једна средњовековна, две савремене, огледало и супротност једна другој, истражују теме љубави, поверења и мајчинства.

У филму који је копродукција Северне Македоније, Мађарске, Белгије и Албаније, посебно се истичу сјајне глумице Сара Климоска, Наталија Теодосиева, Камка Тоциновски. Боравак Манчевског у Београду искористили смо за разговор о овом његовом новом филму, о идејама, уметности, првим филмским сећањима, начину рада, о раду са глумцима и уметницима које цени и воли.

Ове недеље нас очекује Балканима, али и Фестивал етнолошког филма, на ком ће бити приказан награђивани филм „Знаци живота" Марка Николића, па ћемо чути и овог аутора.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво