Читај ми!

Сицилијанске лутке

„Моја прва сећања на позориште лутака потичу из времена када ми је било пет, можда шест година. Сећам се како сам улазио у позориште и с узбуђењем гледао представе: иако сам знао да тамо иза завесе мој отац покреће лутке и говори, имао сам утисак да је све оно што се дешава на сцени стварност."

Овим речима је Мимо Кутикјо, један од данас најпознатијих луткара Сицилије, призвао најранија сећања на уметност којој ће посветити живот - традиционално сицилијанско луткарство.

Управо овој живописној уметности и ми смо посветили данашњи Пут свиле, у којем ћемо слушати музику за једну веома необичну представу: „Орландо тарантато". За овај комад група Бизантина, која окупља не само музичаре већ и глумце и плесаче, оживела је магични свет сицилијанског луткарства тиме што га је транспоновала на велику сцену, са глумцима који глуме - лутке.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво