Читај ми!

„Тихи отказ'' на радном месту?

„Радим онолико за колико сам плаћен", односно „тихи отказ" на радном месту?

Термин „quiet quitting",  постао је  хит на Тик-Току,  а односи се на начин рада који је све присутнији међу миленијалцима широм света који се питају - зашто бисмо радили више од онога колико морамо?

Како „тихи отказ'' заиста изгледа у пракси и шта је узрок? Да ли је „резервисан'' само за младе, будући да године прековременог рада и „изгарање'' такође могу да доведу до оваквог односа према послу?  Морамо ли да прихватимо као неминовност да рад треба да доминира нашим животима и зашто се од запослених често очекује да проверавају мејлове и ван радног времена? Да ли се прећуткују последице по људско здравље и које су последице прећуткивања?  И на крају - једна студија је показала да 70 процената запослених не верује свом кадровском одељењу, имајући у виду да и они раде за компанију. Шта послодавци могу да ураде да би задржали своје запослене?

Са нама уживо проф. др Милица Слијепчевић, Универзитет Метрополитан, предавач и консултант у области брендирања послодаваца  и  Ивана Јошанов Врговић, професор Високе школе организационих студија „Едука'' и консултант у области људских потенцијала.

Аутор и водитељ Тамара Вученовић

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво