Европска Ноћ истраживача

Европска Ноћ истраживача одржава се по тринаести пут у нашој земљи, док се научно дружење у исто време одржава и широм Европе.

 

Овај догађај, покренут на иницијативу Европске уније, има за циљ да афирмише истраживаче и науку, представи њихове узбудљиве послове и подстакне младе да се определе за истраживачко-научну каријеру.

Овогодишња Европска ноћ истраживача биће одржана 30. септембра и 1. октобра од 16 до 22 часа, а сви садржаји биће у потпуности бесплатни за све посетиоце. Програм у Београду продужиће се и на 3. октобар, па ће тако први пут ова манифестација популарна међу љубитељима науке свих узраста, бити проширена на чак три вечери!

У данашњем издању емисије ћемо разговарати о програмима у оквиру овогодишње манифестације Ноћ истраживача, а уживо у студију Радио Београда 2 ће бити др Тања Аднађевић, руководитељка сектора за програмске активности Центра за промоцију науке, координаторка пројекта РеФоцуС Арт. Из Ниша ће се укључити и Александра Павловић, координаторка активности у овом граду.

У редовној рубрици, проф. др Момчило Б. Ђорђевић доноси занимљивости из света медицине.

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво