Читај ми!

Да ли нам је потребно оволико телевизија?

Мери Билић и Љубицa Вукчевић

Према бројним изештајима Европске радиодифузне уније, без обзира на нове технологије и интернет, телевизија се и даље веома гледа широм Европе. Иако популарност различитих светстких платформи са видео-садржајем расте, интересовање за традиционалан начин гледања телевизије није престало. Постоји повећена потреба за информацијама, а тако је и у Србији.

Да ли економска рачуница и тржиште у пољу маркетинга стимулишу покретање нових телевизијских канала, или постоје други разлози? Да ли је домаће регионално тржиште адвертајзинга довољно велико за оволики број телевизија? Зашто постаје пракса да изворно други облици медија - штампани и агенцијски - оснивају сопствене телевизије? Колико канала дневно просечан гледалац промени? Који проценат телевизијске публике је лојалан програму само једне или неколико телевизија?

О овим питањима, у Споровима у култури разговарамо са Мери Билић, тв критичарком и колумнисткињом листа ,,Политика" и Љубицом Вукчевић, која је на позицији Head of Data Analytics and Insight у Директ Медији и предавач на Факултету драмских уметности.

Емисију води Тања Живковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво